La Revista

La revista de l’AMPA

10 bones pel·lícules per adolescents 

 

cine

 

 

 

 

El cine és una eina conscienciada i educativa molt poderosa pels nois/es d’avui, degut a que tenen una cultura molt visual.
El cine ens pot servir com excusa per apropar-nos i comentar amb ells t
emes molt diversos com els relacionats amb la diversitat, les injustícies, els drets humans, el poder, la violència, la protecció de la natura, etc, però també n’hi ha sobre la nostra historia pesada o recent.

Al llarg de la historia passada del cine hi ha hagut moltíssimes pel·lícules que recordem d’aquelles “tardes de diumenge” que vam passar davant la tele mirant una pel·lícula amb un bol de crispetes.

 (Moltes d’aquestes pel·lícules encara les podem trobar al videoclub, o a youtube)

Ah!.. I si tu també tens pel·lícules que es puguin sumar a aquesta llista… Diga’ns-ho en els comentaris.

Cadena de favores
EE.UU. 2000. 122′
Direcció: Mimi Leder
Intèrprets: Kevin Spacey, Helen Hunt, Haley Joel Osment, Jay Mohr, James Caviezel,  Jon Bon Jovi,  Angie Dickinson
Un adolescent presenta un treball al seu professor d’estudis socials consistent en “una cadena de favors” La iniciativa consisteix en ajudar ha una persona, la qual a de retribuir l’ajuda ajudant a tres persones mes, establint una seqüencia que aconsegueixi millorar la vida de les persones i de la comunitat.

 

Descubriendo a Forrester
La relació entre un excèntric escriptor reclòs a casa seva i allunyat de tot contacte social i un jove afroamericà criat al Bronx, respectat pels seus companys gracies a les seves habilitats amb el basquet, però en secret apassionat per la literatura.

Direcció: Gus Van Sant

El indomable Will Hunting
Will Hunting és un jove problemàtic, que ha tingut problemes amb la llei, i viu als suburbis de Boston, a prop del  M.I.T., un dels centres universitaris d’investigació més prestigiosos del món. Will treballa per una empresa que s’encarrega de la neteja de la facultat de matemàtiques del  M.I.T. Per casualitat, l’eminent professor de matemàtiques Gerald Lambeau coneix  la genial intel·ligència de Will.
Director: Gus Van Sant.
Eduardo Manostijeras
Dirigida per Tim Burton el 1990.
Ensenya en forma de parodia la por de la societat a l’ho diferent i el que passa quant la societat es deixa arrosegar per la por..

Billy Elliot
El 1984, durant una vaga de miners el comptat de Durham, se succeeixen els enfrontaments entre piquets i policia. Entre els miners més exaltats hi ha Tony i el seu pare. Aquest s’ha proposat que en  Billy, el seu fill petit, rebi clases de boxa. Però, tot i que el noi té un bon joc de cames, no te gens de pegada. Un dia, al gimnàs, Billy observa la classe de ballet de la senyora Wilkinson, una dona de caràcter sever que l’anima a participar. A partir d’aquest moment, Billy es dedicarà apassionadament a la dansa.


Soul Surfer

Direcció: Sean McNamara
Basada en fets reals, aquesta pel·lícula ens explica la historia de Bethany Hamilton, una jove surfista que pateix l’atac d’un tauró i perd un braç. A partir d’aquí, la seva vida és una historia de superació per recuperar la seva vida i tornar a viure la seva passió per el surf.

Forrest Gump
Forrest Gump (Tom Hanks) és un noi que pateix un cert retràs mental. Tot i així, gràcies a la seva tenacitat i bon cor serà protagonista d’aconteixements crucials al seu país. Jenny, el seu gran amor des de la infància, serà la  persona més important de la seva vida.

Grita Libertad
La historia real de Steven Biko (el líder sud-africà que fou assassinat per la seva lluita contra la discriminació racial), i la seva relació amb el periodista blanc Donald Woods. El guió està bassat en les obres que el mateix Donald Woods va escriure quan va fugir de Sudàfrica amb la intenció de denunciar els fets (“Biko” y “Asking for Trouble”).
Dirigida per Richard Attenborough.
La Ciudad de la Alegría
Basada en la novel·la del mateix títol de Dominique Lapierre. Drama sobre la pobresa i  la solidaritat dels desheretats de l’Índia. A la ciutat de Calcuta coincideixen dues persones molt diferents: un jove, estatunidenc, que pateix una crisis depressiva, i un hindú que busca un treball que li permeti mantenir la seva dona i els seus tres fills petits.
Dirigida per Roland Joffé.

En busca de la felicidad
La pel·lícula tracta d’un pare, Chris Gardner que lluita per sobreviure,  Després de que la seva dona,Chris, l’abandoni, convertit en pare solter, continua  buscant un ofici mes digne, fent servir per això les seves tàctiques humanes i comercials.
Dirigida per Gabrielle Muccino.

 

 

 

 

RAMON SOLER FORNÉ

6.872 respostes a La Revista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.